Fem stærke råd til at få flere sidevisninger på din blog

Af Esme Emma Sutcu // CEO & Founder, Momster

Jeg har arbejdet med blogging og digitale medier i mange år. Selvom jeg ikke selv bliver blogger (igen), har jeg med årene lært en del tricks. Jeg er utrolig fascineret af blogging-platformen, så jeg har observeret flere forskellige muligheder og redskaber, som de succesfulde bloggere er gode til at benytte sig af. Derfor vil jeg naturligvis dele dem med dig. Lige her.

Du har endelig fået oprettet den blog, du har drømt om længe. Du har tonsvis af billeder og masser af stof at skrive om. De første par indlæg er skrevet, du har fulgt mine retningslinjer i dette indlæg, og der kommer venner og nye mennesker ind og læser den. Men hvad så nu? Hvordan får dem til at klikke rundt, så du får flere sidevisninger på bloggen?

Det samlede antal af unikke folk, der kommer ind er ikke nok. Du vil gerne have dem til at komme ind ofte og klikke rundt på fler ting.

Selvom du har bloggen, fordi du elsker at skrive og dele ud af din verden, og det egentlig kun er interessen og lysten, der er drivkraften –  så betyder sidevisninger altså stadig en del. Og hvorfor skulle det ikke også det? Alt den energi du har brugt, skal da vises frem, så mange får glæde af den. Og når de så endelig kommer ind på din blog, vil du jo gerne have, de bliver derinde.

Fem stærke råd til at få flere sidevisninger på din blog

Mange af momsterblogggerne spørger mig ofte om, hvordan de får flere sidevisninger. Jeg har ikke et overordnet og simpelt svar, da jeg mener, det er en kombination af indhold og format. Og så handler det om, at være god til at arbejde struktureret. 

 • FLOW
  Dette punkt sikrer dig, at dine læser vænner sig til at komme ind på din blog løbende. Hvis de ved du udgiver nyt indlæg, hver anden dag, vil de også langsomt vænne sig til at komme hver anden dag. Mange af de store bloggere udgiver hver dag. Så bruger du planlægnings-toolen, så du kan lave flere indlæg. De kan jo godt være ultra korte, så det bare er et pip. Men pas på, ikke at blive for samlebåndsagtig, hvis ikke du har noget kvalitet at skrive om.
 • DEL OP
  Det er en mega god ide, at dele sin indlæg op i dele. Det er både mere overskueligt for læseren, som jeg også nævnte i punkt tre i mine “Fem stærke råd til at lave gode blogindlæg”. På den måde, kan du også tease i del 1, at de kan læse del 2 snart. Og i del 2 kan du tease, at folk skal huske at læse del 1. På den måde får du både flere nye og tidligere læsere til at læse det samme indlæg, da det er delt op i to indlæg, end hvis det var et mega langt indlæg.
 • SERIER
  Prøv at finde et emne, som du løbende skriver på. Et emne, der interesserer og optager dig. Fx økologi, institution, amning, karriere etc. Det vil også holde motivationen, så du ikke “løber tør” for emner. Men at du altid kan arbejde videre på den serie.
 •  
 • Links
  Jeg elsker links, det er sådan en ekstra godte og en kæmpe fordel for blogging end fx et magasin. Det er lige her den digitale styrke kommer frem. Husk altid at linke, så den åbner nyt vindue og man ikke går ud af din blog. Læg også meget gerne links til tidligere blogindlæg du har skrevet, så får du flere kliks.

 

Se også mine tre tidligere indlæg med tips og tricks til blogindlæg:

Jeg håber, du har nydt min serie med tips og tricks til dig som blogger. Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv dem lige her under indlægget og jeg besvarer dem med det samme! Happy blogging!

Skriv et svar