Månedens morblogger #1: Viktoría Guðrún

Viktoría Guðrún, september måneds morblogger på Momster
Viktoría Guðrún, september måneds morblogger på Momster

Af Redaktionen

Viktoría Guðrún er en islandsk Aalborggenser, der bor i København med sin forlovede, Tue, og deres søn, Jónathan. Og så er hun månedens morblogger her på Momster. Viktoría er bundærlig, når hun på sin blog beretter om, hvordan det er at være mor med en diagnose.

Viktoría Guðrún, september måneds morblogger på Momster
Viktoría Guðrún er hudløst ærlig

Månedens morblogger er et nyt koncept på Momster. Hver måned kårer vi en mor, der har udmærket sig særligt. Det kan fx være ved at være hudløst ærlig, ved at have noget på hjerte, ved at tage smukke billeder eller måske noget helt fjerde. Det vigtige er, at månedens morblogger skiller sig ud ved at skabe et univers, som vi simpelthen bare følge. Her på Momster debatterer vi jævnligt, hvilke morbloggere der imponerer os, så derfor fandt vi på at lave denne serie, hvor vi deler, hvilke morbloggere der gør det særligt godt. Denne måned kårer vi Viktoría Guðrún som månedens morblogger. Men hvad er det, der gør Viktoría til noget særligt?

At være mor med skizofreni, PTSD og Borderline

Viktoría har skizofreni, PTSD og Borderline. Det er tre diagnoser, som hun lever med i dagligdagen, og som hun hudløst ærligt og fuldstændig uden filter beretter om på sin blog. Hun beskriver, at hun har en ‘mini-Vik’ i sit hoved, der fortæller, hvad hun skal gøre og hvorfor. Viktorías virkelighed kan derfor virke fjern fra vores andres, men det er ikke Viktorías diagnoser, der gør hende til noget særligt. Viktoría skiller sig ud pga. den måde, hun vælger at tage sine følgere i hånden på og lukke dem helt derind, hvor det gør ondt.

Ærlighed er nøglen

Viktoría formår at fange os med sin ærlighed og oprigtighed. Intet på hendes blog er forceret eller skabt for at please andre. I sit indlæg Hvor var de voksne? fortæller hun om en barndom, hvor hun ikke blev sendt videre i systemet efter ikke bare ét, men to selvmordsforsøg. Hun fortæller også, hvordan bitterheden efter dette har fulgt hende længe. I sit indlæg Én underretning rigere beskriver hun, at hendes lille familie følges ekstra tæt af kommunen som følge af hendes svære skizofreni. Dette betyder blandt andet, at Viktorías psykiater har måttet sende en underretning til kommunen, som måske nok er de fleste forældres mareridt. Med andre ord åbner Viktoría et lille vindue ind til sit liv, hvor vi føler os meget privilegerede over at få lov til at følge med.

Mennesket bag

Det, der gør Viktoría værd at følge, er, at man kan mærke mennesket bag ordene. På sin Instagram er Viktoría ikke bange for at tale direkte til kameraet i sin story om hverdagens trummerum, hvilket både indebærer opture og nedture, men også makeup-fri dage og masser af humor. Viktoría bevæger sig altså i en stor bue uden om den kategori af morbloggere, som opstiller en Insta-poleret virkelighed, hvor hjemmet altid er rent, børnene altid artige og mødrene altid perfekte – og vi er vilde med det.

Så kære Viktoría, du gør det godt! Stort tillykke med din titel som september måneds morblogger her på Momster.

_ _ _ _

Det er os her på Momster-redaktionen, der udvælger månedens morblogger, men du er meget velkommen til at nominere en morblogger, du synes gør det særligt godt. Alt du skal gøre er at sende en mail til MNR@momster.dk, hvor du begrunder din nominering.

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar