Sådan får du flere læsere på din blog: SEO Webinar

Forleden dag gav den gode Anne fra bloggen Reality Bites alle os momsterbloggers et SEO webinar for momster-bloggerne. Så vi alle kunne blive klogere på, hvordan vi får flere læsere.

Momster har en del dejlige læsere – tak for det – så vi sender en masse trafik til vores bloggere. Men udover det, skal bloggerne her i netværket selv sørge for deres egen trafik. Og her gav den kære Anne en masse rigtig gode råd.

Tre gode råd til flere læsere

Her er mine tre råd, som jeg gerne vil give videre. Jeg kendte godt til dem før webinaret, men da Anne også nævnte dem, så er jeg nu endnu mere sikker på dem. Så hvis du vil have flere læsere, skal du først og fremmest:

  1. Sørge for at vinkle din blog omkring noget specifikt. Altså selvom vi alle er mødre, så er det en gode ide, at markere dig på nogle bestemte punkter. Kan du lide at bage, så er det den vinkel, du skal have fokus på. Er det beauty, mad, indretning, børnetøj, følelser etc, så er det den retning, du skal hen. På den måde skiller du dig ud af mængden.
  2. Opret kategorier og tags som “hjem”, “børn” eller “morblog” på dine blogindlæg. På den måde popper du op i søgemaskinerne, når nogen søger de ord. Men lav ikke flere end 4-5 per indlæg, da du ellers over-optimerer, og det kan Google ikke lide.
  3. Deltag gerne i samtaler på Facebook eller andre communitysites som baby.dk eller noget andet og link til din blog. Det er der, dine læsere er. Så ved at gøre opmærksom på dig selv, så hjælper du dem med at finde en blog, de kan få glæde af. Men spam endelig ikke folk med dine blogindlæg – kun hvis de er relevante i den pågældende tråd.

Anne talte om mange flere ting, men dette er dem, som var mest væsentlige. SEO er jo en hel videnskab i sig selv, og når først man er i gang, bliver man altså lidt bidt af det.

4 comments / Add your comment below

  1. gode råd som jeg godt kendte og bruger .. der et andet godt råd så man bliver set og det er kommentar på de blogge man læser på den måde bliver man også set husk at tal(skriv) pænt når man ligger en kommentar

    1. Yes, det er også en rigtig god måde at gøre opmærksom på sig selv. Igen skal man huske ikke at spamme. Men det er altid så dejligt at få en kommentar på sin blog – så tak for det 🙂

  2. Tak for de gode råd! De fleste gjorde jeg egentlig i forvejen, men havde da slet ikke tænkt på at jeg også kunne promovere mig selv på baby.dk og lignede sider… tak for det råd! Det vil jeg da helt klart tá til mig! 😊

    1. Hej Bettina. Ja, helt klart. Man skal se det som en service. Hvis du allerede har skrevet et rigtig godt indlæg, der allerede besvarer et spørgsmål, så er det da oplagt at skrive et link til sit indlæg. Man skal selvfølgelig ikke spamme folk med sin blog. Men at henvise til et specifikt indlæg der besvarer præcis det spørgsmål – det er jo win win for alle. Der er jo masser af mødre, der netop sidder med præcis de samme overvejelser og tanker, som du gør 🙂

Skriv et svar