Hvorfor blogger mødre?

Efterår 2011: 25. uge af min graviditet

Det er blevet meget populært at have en morblog. Og i øjeblikket får jeg rigtig mange henvendelser fra mommies, der overvejer at få en blog og derfor gerne vil høre mere om konceptet Momster. Du må også gerne være med, hvis du har lyst. Bare smid en mail på info@momster.dk, og jeg sender dig en infomail.

Stigningen i morbloggere er egentlig ret sjovt. For da jeg startede med at blogge i 2011 – dagen efter jeg havde testet positiv på en graviditetsprøve – var der ikke særlig mange morbloggere. Der var kun fashion bloggere herhjemme, hvilket ikke lige var dem jeg ledte efter inspiration til graviditetstøj eller strækmærkeolier hos. Så jeg måtte kigge mod USA og finde morbloggere der. Men amerikansk børneliv er jo slet ikke det samme som det danske.

Ja, så var der baby.dk, som jeg brugte flittigt. Det var skønt! Men jeg havde virkelig brug for at læse nogens personlige beretninger om forberedelserne til at være mor. Det var jo et helt nyt kapitel i mit liv, jeg skulle forberede mig på.

Så jeg kastede mig sgu ud i det. Klik. Upload. Skriv. Så havde jeg pludselig min egen blog. Det var yderst nervepirrende – men stadig det bedste jeg nogensinde har gjort. Men meget mere om min blog-opstart i et senere indlæg.

Med årene er der kommet mange morbloggere til i Danmark. Det er der jo flere grunde til. Den største grund er nok den virtuelle fællesskabsfølelse der er i blandt os mødre, når vi skriver og læser om hinanden. Jeg har henover de sidste mange år lært utrolig mange at kende. Fx Simone fra Drengelopper. Hendes blog faldt jeg over, få måneder efter jeg startede min egen. Og så har vi fulgt hinanden lige siden. For nogle år siden blev vi så facebookvenner. Og da jeg så gik i gang med Momster, skrev jeg da selvfølgelig til hende. Min gamle bloggerveninde. Og hun sagde ja, med det samme. Fordi vi jo er bloggerveninder. Der aldrig har mødt hinanden. Det er da stærkt!

Alle os mødre her online lever alle så forskellige liv og er berigede med så forskellige børn. Det er dejligt, at de deler ud af deres verden. Og lige det, er det bedste ved at stå op til en ny omgang momster hver morgen: en masse små historier fra danske mødre!

//KH Esme

2 comments / Add your comment below

  1. Og du kan tro, at jeg er glad for at være med lige her ❤️👏🏼
    Men det er sjovt, hvordan morbloggere er eksploderet de seneste få år. Jeg husker tydeligt, at jeg dagligt sad desperat og trykkede “opdater” i håb om nye indlæg hos de få andre, morbloggere, der var tilbage i 2011 😂 For der er nemlig masser af inspiration, råd og tips at finde hos morbloggere både i graviditeten, forberedelsen til et helt nyt liv og alle de milliarder af andre spørgsmål og tanker, der popper op med de to, gyldne streger

Skriv et svar